Thaistekta kycklingbullar

Serverar: 4 portioner

En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås, som huvudrätt eller som tilltugg till drinken.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 3 salladslökar
  • 1 röd chili, t ex spansk peppar
  • 1 msk färsk finriven ingefära
  • 1 msk pressad lime
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 3 msk sesamfrö
  • 2 msk rapsolja
  • Tillbehör
  • Sweet chilisås
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.
    2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna. Forma den lösa färsen till bullar.
    3. Hetta upp oljan i en släpplättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 5 minuter. Efterstek bullarna ca 5 minuter. Servera med sweet chilisås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    susannesveen 18 mars 2010

    Jätte gott, lade till en vitlöksklyta för att få ännu mera thai smak. En klar favorit!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben