En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås, som huvudrätt eller som tilltugg till drinken.
Ingredienser
400 g kycklingfärs
3 salladslökar
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk färsk finriven ingefära
1 msk pressad lime
2 msk ostronsås
1 msk fisksås
3 msk sesamfrö
2 msk rapsolja
Tillbehör
Sweet chilisås
Grönsallad
Instruktioner
Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.
Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna. Forma den lösa färsen till bullar.
Hetta upp oljan i en släpplättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 5 minuter. Efterstek bullarna ca 5 minuter. Servera med sweet chilisås och sallad.
Jätte gott, lade till en vitlöksklyta för att få ännu mera thai smak. En klar favorit!!