Kycklingbullar med pasta och sesampesto

Serverar: 4 portioner

En god och kanske annorlunda kycklingrätt som man serverar till pasta! Peston tyckte jag blev särskilt lyckad och jag kommer nog att använda den till fler pastarätter förutom denna!

Ingredienser

  • Kycklingbullar
  • 400 g kycklingfilé (ca 2 filér beroende på storlek)
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl eller arrowrot
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör
  • Sesampesto
  • 4 msk sesamfrön
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • 4 port pasta
  • Instruktioner

    1. Kycklingbullar: Dela kycklingen i bitar och skala löken. Ta bort kärnorna i chilin och hacka den i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i matberedaren och mixa alla ingredienser till en jämn smet. Forma smeten till köttbullar (ca 35 st) och stek dem i en stekpanna ca 8 min. För att vara säker på att mina var genomstekta lät jag bullarna eftersteka på låg värme medan jag kokade pastan!
    2. Sesampesto: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Rör hela tiden så att fröna inte bränns. Lägg de rostade fröna i ett lämpligt kärl. Skala vitlöksklyftorna och mixa samman med sesamfröna med en stavmixer. Tillsätt oljan under tiden du mixar. Se till att det blir en jämn smet. Rör till sist i salt och tomatpurén så du får en jämn, röd pesto.
    3. Severa bullarna och peston till pasta!!
    4. SMAKLIG MÅLTID!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben