Thaiwok

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smak av asiatiska kryddor.

Ingredienser

  • 280 g äggnudlar
  • 8 salladslök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön eller gul paprika
  • 300-400 g laxfilé utan ben
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk saft av pressad lime
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk ingefära, färskriven
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk sesamfrön
  • Några kvistar korianderblad
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens anvisning.
    2. Skölj, ansa och strimla löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skär laxen i strimlor. Värm en wok eller en stor stekpanna med oljan. lägg i laxen och woka i några minuter.
    3. Tillsätt det gröna och låt detta woka några minuter. Krydda med lime, soja, ingefära, pressad vitlök och salt.
    4. Låt nudlarna rina av väl. Rör ner dem i woken. Garnera med korianderblad. rosta sesamföna i en torr stekpanna. Strö dem över woken

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben