Thaiwok med karré

Serverar: 4 portioner

Mumsigt egenkomponerat recept som blev smarrigt och gott.

Ingredienser

  • 600 g karrékött
  • 250 g broccoli
  • 150 g sockerärtor
  • 1 burk bambuskott (225 g)
  • 1 burk minimajs (410 g)
  • 1 liten purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3-4 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1-2 dl grädde
  • 2 msk maizenamjöl till redning
  • Instruktioner

    Skär köttet i strimlor. Stek köttet i lite olja i wokpannan. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Dela broccolin i små buketter och skär purjolöken. Woka purjolöken, minimajs, sockerärtor och bambuskott. Lägg i köttet, riv i vitlöken och häll i de övriga ingredienserna till såsen. Vill du ha det starkare så blanda i lite mer utav kryddorna. Red av med lite maizenamjöl utrörd i vatten.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben