Tigerkaka

Serverar: 4-6 portioner

Min äldsta brukar vilja ha denna på sina kalas

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Ljus smaksättning
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Mörk smaksättning
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en rund sockerkaksform. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan mjölken och det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll knappt hälften med vaniljsocker och den andra med kakao. Häll dem om varannat i formen och dra eventuellt en gaffel genom smeten. Grädda i 20 minuter i 175 grader. Låt svalna och stjälp upp.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2
    4.6
    40 min
    12
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben