Tigerkaka med apelsin

Enkel tigerkaka med apelsinsmak.

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl grädde
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Rör smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor, och rör ner gulorna i smeten tillsammans med grädden.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner hälften av dem i den ganska hårda smeten. Vänd sedan ner resten av vitorna.
    4. Blanda 1/3 av smeten med kakao och resten med apelsinmarmelad. Klicka hälften av den ljusa smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l.
    5. Lägg på den mörka smeten och avsluta med resten av den ljusa. Dra med en gaffel genom smeten och grädda i 1 timme.
    6. Tips! Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben