Tigerkakor

Serverar: 60 portioner

Läckra, snabba småkakor. Kavla på bakplåtspapper så går det lätt att lägga mördegarna på varandra.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 äggula
  • 4 1/2 - 5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vanilla till halva degen
  • Ca 150 g mjuk riven mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop och blanda snabbt till degen för hand eller i matberedare.
    2. Dela degen i 2 delar och blanda halva degen med kakao och andra halvan med vanila, låt vila. Håll degen lös, dvs tag inte i mer mjöl än nödvändigt, och låt den få vila och svälla i kyl gärna ett par timmar eller över natt.
    3. Tillsätt så lite extra mjöl som möjligt när du bakar ut degen.
    4. Kavla ut 1 ljus degplatta cirka 20 x 40 cm. Strö på riven mandelmassa och täck med en likadan degplatta av den mörka degen. Rulla ihop och skär i 1/2 cm tjocka skivor.
    5. Grädda ca 10 minuter på bakpappersklädda plåtar, mitt i ugnen i 200 grader. Låt kallna på plåten.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2
    4.6
    40 min
    12
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben