Läckra, snabba småkakor. Kavla på bakplåtspapper så går det lätt att lägga mördegarna på varandra.
Ingredienser
200 g smör
1 dl socker
1 äggula
4 1/2 - 5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 tsk vanilla till halva degen
Ca 150 g mjuk riven mandelmassa
Instruktioner
- Hacka ihop och blanda snabbt till degen för hand eller i matberedare.
- Dela degen i 2 delar och blanda halva degen med kakao och andra halvan med vanila, låt vila.
Håll degen lös, dvs tag inte i mer mjöl än nödvändigt, och låt den få vila och svälla i kyl gärna ett par timmar eller över natt.
- Tillsätt så lite extra mjöl som möjligt när du bakar ut degen.
- Kavla ut 1 ljus degplatta cirka 20 x 40 cm.
Strö på riven mandelmassa och täck med en likadan degplatta av den mörka degen.
Rulla ihop och skär i 1/2 cm tjocka skivor.
- Grädda ca 10 minuter på bakpappersklädda plåtar, mitt i ugnen i 200 grader. Låt kallna på plåten.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sockerkaka
Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...