Tigerräkrullar med söt sojasås

Tigerräkrullar med söt sojasås

Ingredienser

  • Dipsås
  • 1 urkärnad liten röd fågelöga-chili
  • 1 tsk flytande honung
  • 4 msk soja
  • Rullar
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk thailändsk röd currypasta
  • 16 ark wontondeg
  • 1 lätt uppvispad äggvita
  • 16 råa skalade tigeräkor (jätteräkor)med sjärtskal
  • solrosolja till fritering
  • Instruktioner

    1. 1. Gör först dipsåsen. Hacka chili och blanda med honung och soja. Rör om väl.
    2. 2. Gör sedan räkrullarna.Finhacka koriander och vitlök och blanda med currypastan.
    3. 3. Pensla wontonarken med äggvita och lägg en liten klick koriander mitt på varje ark.Lägg en räka på klicken.
    4. 4. Vik ihop wontonarken till små rullar så att hela räkan förutom sjärten blir täkt.
    5. 5. Hetta upp oljan till 180 grader eller tills en bit vitt bröd blir gyllenbrun på 30 sekunder.Fritera räkorna i omgångar i 1-2 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt dem rinna av på hushållspapper och servera med dipsåsen

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben