Timjankryddad rotfruktsgratäng

Serverar: 4 portioner

Gott alternativ till den så vanliga potatisgratängen.

Ingredienser

  • 600 g potatis (ca 6 st )
  • 300 g morötter ( 2-3 st )
  • 350 g palsternackor (2-3 st )
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 6 dl mjölk
  • 2 msk timjan, hackad
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 dl lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatis och rotfrukter i tunna skivor. Koka upp mjölk med kryddor och vitlök.
    2. Lägg i rotfrukterna och låt koka ca 5 minuter tills de börjar bli mjuka. Rör ner det mesta av osten.
    3. Lägg rotfruktsblandningen i ugnsfasta portionsformar och strö över resten av osten. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben