Timjankryddade kycklingbiffar med citron och parmesan
Ett möte av tydliga och härliga smaker som tillsammans ger lite mer street food känsla till den här kycklingbiffen. Egentligen inga konstigheter alls. Bara riktigt bra råvaror och ingredienser som lyfter varandra och under varsam tillagning ger en maträtt som är lika trevlig att se på som att äta.
Ingredienser
500 g kycklingfärs
1 dl riven parmesanost
2 tsk timjan
½ msk paprikapulver
1 ägg
Salt
Svartpeppar
Servering
Klyftpotatis eller kokt ris
Valfri sås
Sallad
Instruktioner
- Riv parmesanosten fint. Blanda kycklingfärs, timjan, ägg, paprikapulver och parmesanosten i en skål. Salta och peppra.
- Lägg i en skvätt olja i en stekpanna. Forma färsen till fina biffar och stek på båda sidor i stekpannan tills dess som är klara (minst 75 grader i mitten).
- Servera biffarna tillsammans med klyftpotatis eller kokt ris, valfri sås och en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)