Timjankyckling á la Kryddburken

Serverar: 4 portioner

Jättegod kyckling.

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer eller annan kycklingdel
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 tsk stark engelsk senap
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 5 små salladslök
  • 1 hel vitlök (solo)
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kruka färsk timjan
  • Maizenamjöl + vatten till redning
  • Instruktioner

    Koka upp vatten, fond, senap och citronsaft i en rymlig gryta. Skär kycklingen i bitar och lägg ner i grytan. Skär lök och vitlök fint och tillsätt även detta. Låt kycklingen få småkoka utan lock ca 15 min, beroende på storlek. Slå på grädden och låt koka ihop någon minut. Hacka timjan grovt, ta bort de grövre stjälkarna. Rör ner i grytan och smaka av med salt och peppar. Vill du har mer smak av senap och citron så öka på mängden av detta. Red ev. av med maizenamjöl utrört i lite vatten för en tjockare sås. Servera till pasta, ris, grönsaker, bulgur etc.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben