Tiramisu är en italiensk dessert som betyder ungefär "pigga upp mig", detta på grund av att receptet innehåller både kaffe och kakao
Ingredienser
4 st ägg
6 msk socker
500 g mascarpone
1 citron
2 dl espressokaffe
4 cl marsalavin
2 cl amarettolikör
30 st savoiardikex
2 msk kakao
ev jordgubbar
Instruktioner
- Skira äggen. Spara äggvitan i en bunke i kylen och vispa äggulan med hälften av sockret poröst. Vänd i mascarponen.
- Tvätta och torka citronen. Riv av skalet och tillsätt i äggblandningen. Ställ sedan bunken åt sidan.
- Vispa äggvitorna hårt, tillsätt resten av sockret och vispa till en slät marängsmet. Vänd försiktigt ner marängen i mascarponesmeten.
- Blanda det kalla kaffet med vinet och doppa kexen till hälften i detta. Lägg ut kexen i botten på en porslinsform, droppa på amaretto och lägg på hälften av krämen.
- Upprepa en gång till, plasta och låt tiramisun stå i kylen i 6-8 timmar. Sikta över kakao vid servering. Garnera eventuellt med jordgubbar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tiramisù
Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...