Tiramisu

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

En efterrätt som är kallorisnål men smakar som originalet Fått detta av en kock i Spanien Ät och njut. Räcker till 6 personer (minst)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 500 g mascarponeost
  • 1 1/2 dl kallt kaffe
  • 1/2 dl konjak eller mandellikör
  • 6 digestivekex
  • Instruktioner

    1. Separera äggvitorna från gulorna var noga så att allt kommer rätt En skål åt vardera äggvita/gula Vispa äggvitorna så att dom hårdnar Vispa socker och äggula hårt(gärna elvisp) Vänd ner osten försiktigt Vänd ner äggvitan försiktigt
    2. Beredning Använd efterrättskålar som rymmer ca 2 dl Lägg 1 msk av smeten i botten Lägg sedan kexet över smeten Fyll med lite kaffe och likör Före servering sikta kakao och garnera med en citronmeliss/ hallon Ät och njut av denna lätt efterrätt.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tiramisù
    Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben