Tiramisu

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Tiramisu betyder "pigga upp mig" och är en klassisk Italiensk efterrätt! Enkel att göra i portionsglas till festen.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 100 g strösocker
  • 400 g Zeta Mascarpone
  • 4 äggulor
  • 1 pkt (12 stycken) Vicenzi Vicenzovo Savoiardo
  • ca 1 dl starkt kaffe
  • kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitan fast och rör ner socker och Mascarponeost. Vispa äggulorna ljusa och porösa. Blanda de vispade äggvitorna och äggulorna och ställ kallt. Vänd kexen i kaffe. Varva kexen och krämen i portionsglas eller ett serveringsglas med kanter. Avsluta med att pudra kakaopulver över.
    2. Låt gärna stå ett par timmar eller över natten innan du serverar. Håller ca tre dagar om den står kallt.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tiramisù
    Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben