Tiramisu betyder "pigga upp mig" och är en klassisk Italiensk efterrätt! Enkel att göra i portionsglas till festen.
Ingredienser
4 äggvitor
100 g strösocker
400 g Zeta Mascarpone
4 äggulor
1 pkt (12 stycken) Vicenzi Vicenzovo Savoiardo
ca 1 dl starkt kaffe
kakao
Instruktioner
- Vispa äggvitan fast och rör ner socker och Mascarponeost. Vispa äggulorna ljusa och porösa. Blanda de vispade äggvitorna och äggulorna och ställ kallt. Vänd kexen i kaffe. Varva kexen och krämen i portionsglas eller ett serveringsglas med kanter. Avsluta med att pudra kakaopulver över.
- Låt gärna stå ett par timmar eller över natten innan du serverar.
Håller ca tre dagar om den står kallt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tiramisù
Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...