Tiramisu

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 2 st ägg
  • 250 g mascarponeost
  • 16 st Savoiardikex
  • 7,5 dl starkt kaffe, kallt
  • 2 tsk kakao
  • 3 msk kahlua
  • Instruktioner

    Blanda kaffe och likör i en bunke.Vispa socker och äggulor i en skål tills det blir en tjock smet. Tillsätt mascarponen och blanda försiktigt. Vispa grädden och blanda försiktigt med ägg/mascarponesmeten. Vispa äggvitorna till mjukt skum. Vänd ner dem i gräddsmeten. Doppa hälften av kexen, ett åt gången, i kaffeblandningen. Låt överflödig vätska rinna av. Lägg kexen i botten av en djup, rektangulär form. Bred hälften av gräddsmeten ovanpå. Doppa resten av kexen och lägg på ett varv till följt av gräddsmet. Släta till ytan och pudra över rejält med kakao. Ställ i kylskåp i 2 timmar, eller tills kakan fått fast konsistens.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tiramisù
    Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben