Tiramisu

Serverar: 8 portioner

En kaffedessert med doft av Italien!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 msk socker
  • 500 g mascarpone
  • 1 citron
  • 2 dl espressokaffe
  • 4 cl marsalavin
  • 2 cl amarettolikör
  • 30 savoiardikex
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    Skira äggen. Spara äggvitan i en bunke i kylen och vispa äggulan med hälften av sockret poröst.Vänd i mascarponen och riv ner skalet av citronen, ställ åt sidan.Vispa äggvitan hårt, ha i resten av sockret och vispa till en slät marängsmet.Vänd försiktigt i marängen i mascarponesmeten.Blanda det kalla kaffet med vinet och doppa kexen till hälften i detta.Lägg ut kexen i botten på en porslinsform, droppa på amaretto och lägg på hälften av krämen.Upprepa alltihop en gång till, plasta och låt tiramisun stå i kylen i 6-8 timmar. Sikta över kakao vid servering.Voilà

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tiramisù
    Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben