Tiramisu

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 10 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl kallt kaffe
  • 6 cl amarettolikör
  • 1 pkt savoiardikex (italienska)
  • 1 msk kakao
  • Instruktioner

    Blanda äggulor och socker i en skål. Låt blandningen stå 10 minuter, så att sockret löser sig. Vispatills sockret är helt löst. Rör ner mascarponen och blanda väl. Blanda kaffe och likör. Täck botten på en form20x25 cm, höjd ca 5 cm med ett tunt lager av ostmassan. Doppa kakorna en i taget i kaffelikören, snabbt, och lägg dem i ett tätt lager ovanpå ostmassan. Bred ett lager ostmassa ovanpå och lägg sedan ytterligare en omgång doppade kakor. Bred resten av ostmassan ovanpå. Sikta över kakaon. Ställ formen i kylen minst 1 timme och därefter i frysen 2 timmar. Ta fram 15 minuter före servering.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tiramisù
    Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben