Tiramisu

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Här kommer steg för steg hur man lyckas med denna Italienska dessert. Kaffemängden är olika beroende på hur torra kexen är och hur våta man gör dem.

Ingredienser

  • 1 stor oval form med hög kant
  • 4 ägg
  • 8 msk socker
  • 500 g Mascarponeost
  • 400 g kex "lady fingers kex"
  • ½ -1 liter starkt kaffe
  • 1 msk whisky (kan uteslutas)
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Separera vitan från gulan. Vispa gulorna med sockret och mascarponen till en jämn smet. Vispa vitan till lätt skum.
    2. Tillsätt vitan i gulesmeten och vispa på låg hastighet, öka med tiden hastigheten, till en krämig smet.
    3. Häll kaffet och whiskeyn en skål och doppa kexen i kaffet och låt dem suga upp rätt så bra. Täck botten av formen med kex. Dela vissa kex så att hela botten täcks!!
    4. Lägg på hälften av äggsmeten och sila över kakao. Gör 2 lager och avsluta med kakao. Täck med plastfolie. Låt stå kallt i 1 dag.
    5. Kan stå 7 dagar i kylskåp!!
    6. För den som ej vill ha kaffe kan kaffet utbytas mot chokladmjölk.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (2)

    safir74 26 september 2009

    Den blev inte bra alls. Masarponekrämen blev rinnande tyvärr.

    osita 26 september 2009

    Rinnande????????? Prova med att vispa gulorna och sockret och mascarponen till en jämn krämig smet. Tar och byter orden i receptet ifall det är det som blev problemet. Osa

    Relaterade Artiklar

    Tiramisù
    Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben