Tiramisú alle fragole

Serverar: 6-8 portioner

En somrig mascarpone dessert med jordgubbskräm. Liknar den klassiska Tiramisú men här med en fräsch jordgubbskräm.

Ingredienser

  • 500 g färska jordgubbar
  • 4 msk socker
  • ½ dl fruktlikör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 250 g mascarponeost
  • 200 g savoardikakor
  • Fruktlikör eller marsalavin för att droppa över kakorna
  • Instruktioner

    1. Förbered jordgubbskrämen men spara några fina jordgubbar för att dekorera.
    2. Lägg jordgubbarna med sockret (4 msk) i en matberedare och rör samman till en slät blandning. Häll blandningen i en kastrull, tillsätt 1 msk vatten och låt krämen få ett uppkok. Spetsa med fruktlikör och låt krämen sjuda på låg värme i ca 15 minuter. Låt den kallna.
    3. Vispa grädden till ett fast skum. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål. Tillsätt mascarpone, lite i taget och rör om till en slät smet.
    4. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner äggviteskummet och den uppvispade grädden i mascarponeblandningen. Vänd försiktigt så att blandningen behålls luftig.
    5. Täck botten i en avlång eller fyrkantig form med kakor. Droppa först lite likör eller marsalavin på kakorna och skeda därefter över jordgubbskräm.
    6. Lägg ett lager mascarponekräm över och varva med nya lager, avsluta med mascarponekräm. Ställ in i kylskåp 2-3 timmar.
    7. Desserten kan förberedas dagen innan och dekoreras med jordgubbar när den ska serveras.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben