Tiramisu i portionsglas

Serverar: 4 portioner

En lättlagad variant av årets mesta modedessert med len kaffesmak.

Ingredienser

  • 6 avlånga italienska kex, t ex savoiardi eller biscotti
  • 3/4 dl starkt kaffe
  • 1 msk likör eller konjak
  • 1 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl Kesella
  • Skal av ½ citron
  • Skal av ½ apelsin
  • 1 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Dela kexen i bitar och lägg i botten på 4 glas.
    2. Blanda kaffe och likör eller konjak. Skeda det över kexen.
    3. Vispa ägg och socker pösigt.
    4. Vispa grädden hårt och rör ner Kesella, äggsmet, citron- och apelsinskal.
    5. Häll smeten i glasen och låt stå i kyl ½ -1 timme. Sikta över kakao.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben