Tiramisu med Baileys

Serverar: 12 portioner

Den här rätten kan låta som ett skämt av typen ”det var en irländare och en italienare …” men i själva verket är det en elegant brungul, gräddfärgad variant av det kraftiga originalet/Nigella Lawson

Ingredienser

  • Expressokaffe
  • 3 1/2 dl vatten
  • 9 tsk espressokaffepulver
  • 3.5 dl espressokaffe avsvalnat
  • 2.5 dl Baileys Cream
  • 2 paket Savoiardikex à 200 g
  • 2 ägg
  • 0.75 dl strösocker 75 g
  • 500 g mascarpone
  • 2.5 tsk kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Tillagning av espressokaffet: espressokaffet tillagas med 3 1/2 dl espresso, tillagat på 3 1/2 dl vatten och 9 tsk espressokaffepulver.
    2. Blanda det avsvalnade espressokaffet med 1 3/4 dl Baileys i en grund skål
    3. Doppa kexen i vätskan. Låt dem ligga och dra på varje sida så pass länge att de blir fuktiga men inte uppblötta.
    4. Lägg ett lager kex i botten på en 22 cm stor fyrkantig glasform.
    5. Separera äggen men behåll bara en vita. Vispa de två äggulorna med sockret tills det är ljust och pösigt, tillsätt resten av Baileys och mascarponen och rör ihop till en mousseliknande kräm.
    6. Vispa äggvitan tills den är tjock och skummande, det kan du göra för hand när det är så liten mängd.
    7. Vänd ner äggvitan i mascarponekrämen och bred ut hälften av krämen ovanpå kexen.
    8. Lägg på ännu ett lager fuktiga kex och bred ut resten av krämen ovanpå dem
    9. Täck formen med folie och låt den stå i kylskåpet över natten. När det är dags att servera den pressar du kakaopulvret genom en tesil och garnerar tiramisun

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (1)

    emeno1 16 september 2011

    var det inte några nötter man skulle ha ovanpå tillsammans med kakaon? enligt nigellas recept på tv.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben