Den klassiska Tiramisu i all ära men här fräschas den upp med blodapelsin.
Ingredienser
6 blodapelsiner
2 ägg
3 msk florsocker
250 g mascarponeost
2 dl drickfärdig apelsinjuice
8 savoiardikex
1 dl pistagenötter
Garnering
1 kruka citronmeliss
Instruktioner
Skölj och riv det yttersta skalet av 2 apelsiner. Skala apelsinerna med kniv. Skär ut hinnfria klyftor eller skär dem i fina tärningar. Tänk på att spara så mycket saft som möjligt (saften ska användas senare)
Vispa äggulorna (spara vitorna) fluffigt tillsammans med florsocker och apelsinskal. Tillsätt mascarpone och vispa till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner äggvitan i mascarponesmeten.
Blanda den sparade blodapelsinsaften med apelsinjuicen. Doppa savoiardikexen i apelsinjuicen. Varva doppade kex, apelsinklyftor och mascarponesmet i en form eller i 4 glas. Det översta lagret ska vara mascarponesmet.
Hacka pistagenötterna grovt och toppa med dem. Garnera med citronmelissblad.