Tiramisu med jordgubbar

Serverar: 10 portioner

Tiramisu betyder "dra upp mig" och visst blir man uppiggad av godsak? Här är en härligt frisk variant med jordgubbar som få kommer att kunna motstå.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 500 g mascarponeost
  • 5 dl färska jordgubbar
  • 1 dl bärlikör
  • 24 savoiardikex
  • Garnering
  • 2 dl färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Separera äggen. Vispa 2 dl socker och äggulor pösigt. Rör ner mascarponen i äggsmeten.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även det i mascarponesmeten.
    3. Mixa hälften av jordgubbarna tillsammans med ½ dl socker. Hacka resten av jordgubbarna grovt och rör ner dem i jordgubbsblandningen tillsammans med bärlikör.
    4. Fördela hälften av kexen i en form, ca 25x25 cm.
    5. Skeda hälften av jordgubbsmixen över kexen och bred sedan över hälften av mascarponekrämen.
    6. Lägg resterande kex ovanpå mascarponekrämen. Täck kexen med resten av jordgubbsmixen och sedan mascarponekrämen.
    7. Täck formen med plastfolie och ställ i kylen minst 4 timmar eller helst över natten. Garnera tiramisun med färska jordgubbar innan den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben