Tiramisù på lätt sätt

Serverar: 6 portioner

Att den klassiska italienska efterrätten tiramisù har blivit så populär förstår var och en som smakat den. Här presenterar vi ett enkelt recept på tiramisu, som dessutom kan göras i förväg.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl varmt starkt svart kaffe
  • 3 msk socker
  • 1–2 tsk socker till kaffet
  • 30 savoiardikex (ca 200 g)
  • 50 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarponeost
  • Kakaopulver till garnering
  • Myntakvistar till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda kaffet med 1–2 tsk socker och låt det svalna. Lägg hälften av savoiardikexen på botten av 6 dessertskålar, bryt ev kexen så att de får plats. Droppa hälften av kaffet över kexen. Hacka chokladen grovt.
    2. Vispa grädden med 3 msk socker. Blanda grädden och mascarponeosten till en jämn smet. Smält chokladen i en ugnsfast skål över sjudande vatten. Ta skålen från värmen och rör ner lite mascarponesmet i chokladen.
    3. Blanda chokladsmeten med resten av mascarponesmeten. Portionera upp tiramisukrämen i dessertskålarna, spara lite till garnering. Stryk ytan slät och lägg på resten av savoiardikexen. Droppa resten av kaffet över kexen.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben