Tjälknöl

Tar lite tid men den "sköter sig själv", värt besväret!

Ingredienser

  • Ca 1 kg benfri fryst stek (gärna älgstek)
  • Saltlag
  • Ca 1 l vatten
  • 1 1/4 dl salt
  • Ca 10 krossade enbär
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt in den frysta steken på ungsgaller med på en långpanna och låt stå i ugnen i ca 12 timmar på 75 grader. Koka upp och låt svalna. Ta ut steken, lägg den i saltlagen och låt den ligga i ca 5 timmar (inte längre). Lägg steken kallt i plastpåsen några timmar. Skär tunna skivor. Gott till potatisgratäng , pressad potatis, sallad eller som pålägg.

    Liknande recept

    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben