Tjälknöl

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 dagar 12 timmar

En supergod rätt som tar tid.

Ingredienser

  • 1 kg fryst älgstek ( går lika bra med rostas)
  • Marinad
  • 1,5 dl soja
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 0,5 msk krossade svartpeppar
  • 10 krossade enbär
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 4 kvistar färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Stek det frysta köttet på 75 grader i ca 12 timmar eller tills den har innertemperatur på ca 60 grader.
    2. Blanda marinaden.
    3. Ta ut köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Slå på marinaden, sug ur luften ur påsen och förslut den. Låt köttet ligga i kylen i 1-2 dygn, vänd då och då.
    4. Köttet skärs i tunna skivor och serveras kallt. Gott till en krämig potatisgratäng och svartvinbärsgele.
    5. Lycka till!!

    Liknande recept

    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (1)

    sann67 1 juli 2012

    Den är supergod :) Har gjort den många gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben