Tjälknöl

Serverar: 4-6 portioner

Detta är ett klassiskt recept. Tjälknöl passar bra att serveras med äggröra, marinerade grönsaker, pepparrotsgräde, potatisgratäng

Ingredienser

  • 1-1,5 kg fryst lårkött
  • 4 dl vatten
  • 1 dl salt
  • 1 tesked socker
  • Ev 1,5 krm saltpeter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 75 grader.
    2. Lägg det frysta köttet på galler mitt i ugnen, låt stå inne ca 12 timmar.
    3. Koka upp ingredienserna till saltlagen, låt kallna. Lägg köttet i en plastpåse, häll på saltlagen, sug ur luften ur påsen, knyt, låt stå i 5 timmar att ta smak.
    4. Skär upp köttet i tunna skivor, servera med potatisgratäng eller äggröra.

    Liknande recept

    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben