Tjälknöl

Serverar: 4 portioner

Poppis från -70 talet. Lättlagat och gott. Något som måste förberedas.

Ingredienser

  • 1,5 kg djupfryst älgkött eller ev. annat kött
  • Lag
  • 1 liter vatten
  • 15 hela nejlikor
  • 1 tsk socker
  • 15 vita pepparkorn
  • Ev. kryddpeppar
  • Enbär, endast till vilt kött
  • Instruktioner

    Lägg köttet djupfruset i ugnen på 75-100 grader i 12 timmar. 1 kg i ca 8 timmar. Koka ihop alla lagens ingredienser. Lägg det färdiga köttet i en stekpåse och häll över den kokta lagen. Låt stå till det har kallnat. Gott med potatissallad till.

    Liknande recept

    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben