TJÄLKNÖL á la mooseella

Serverar: 4-6 portioner

En utmärkt köttbit att ha med ut på picnic. Serveras kall med potatisgratäng eller potatissallad. .

Ingredienser

  • 1-1½ kg fransyska, rostbiff eller innanlår, djupfryst
  • Örtalag
  • 1 liter vatten
  • ½ dl salt
  • 1 gul lök i klyftor
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor
  • ½ msk krossade svartpepparkorn
  • 1 rejäl bunt färska örtkryddor
  • Basilika
  • Timjan
  • Rosmarin eller 2-3 msk torkade örtkryddor
  • 1 knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och lägg i alla ingredienserna till örtalagen. Låt kallna
    2. Tag djupfryst kött 1-1½ kg (fransyska, rostbiff eller innanlår av nöt eller älg eller annat vilt) lägg in i 80-100o varm ugn. Låt vara i ugnen 10-12 timmar. Beroende på formen på köttstycket. Lägg det varma köttet i lagen och låt dra i minst 4 timmar upp till 1dygn. Tag upp köttet och vira in det i folie tills det skall serveras. Skär köttet i tunna skivor och servera med potatisgratäng eller en potatissallad. Kokt potatis går också bra. Samt en grön sallad.
    3. God sås till detta är Örtgrön sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben