Tjocka pepparkakor

Serverar: 30-35 portioner

Kan även kallas skånska pepparkakor. Gott med smör och ost på.

Ingredienser

  • 2 dl sirap
  • 1 ½ dl brunt socker
  • 75 g smör
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 ägg + 1 äggula
  • ½ dl mjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ca 9 ½ (575 g) vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp sirap och socker. Häll det hett över smöret och kryddorna. Vispa ihop ägg, gula och mjölk. Rör ner det också. Låt stå tills det kallnat och rör om då och då.
    2. Blanda bikarbonat och bakpulver med lite av mjölet. Rör ner det i blandningen. Tillsätt resten av mjölet, lite i taget. Låt degen vila svalt och övertäckt i 1 dygn.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla degen till 2 längder, 6-7 cm i diameter. Skär ½ cm tjocka skivor med en vass kniv och lägg dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben