Denna supérätt komponerades till Stockholms första nattklubb, Teatergrillen, jubileumssommaren 1953.
Ingredienser
3 kycklingfiléer
1 paket, ca 225 g, djupfryst bladspenat
Muskotnöt
2 msk smör
2 tsk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Citronsaft
4 skivor vitt bröd
Tunna skivor emmentalerost
Instruktioner
- Börja med kycklingstuvningen. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stek kycklingbitarna i smör utan att de tar färg. Pudra över lite vetemjöl och rör om ordentligt. Häll på grädden, rör om och låt småputtra lite till en stuvning. Smaka av med salt, peppar och några droppar citron.
- Krama allt vatten ur den tinade spenaten. Hacka den grovt och fräs den i lite smör. Smaksätt med riven muskot, salt och peppar.
- Stek brödskivorna gyllenbruna i smör i stekpanna.
- Lägg ett tjockt lager spenat på varje brödskiva och lika mycket kycklingstuvning. Lägg några skivor ost överst. Gratinera under grillelementet eller i 250° ugn. Servera genast, gärna med en grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)