Toast Birger Jarl

Serverar: 4 portioner

Denna supérätt komponerades till Stockholms första nattklubb, Teatergrillen, jubileumssommaren 1953.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 paket, ca 225 g, djupfryst bladspenat
  • Muskotnöt
  • 2 msk smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Citronsaft
  • 4 skivor vitt bröd
  • Tunna skivor emmentalerost
  • Instruktioner

    1. Börja med kycklingstuvningen. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stek kycklingbitarna i smör utan att de tar färg. Pudra över lite vetemjöl och rör om ordentligt. Häll på grädden, rör om och låt småputtra lite till en stuvning. Smaka av med salt, peppar och några droppar citron.
    2. Krama allt vatten ur den tinade spenaten. Hacka den grovt och fräs den i lite smör. Smaksätt med riven muskot, salt och peppar.
    3. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör i stekpanna.
    4. Lägg ett tjockt lager spenat på varje brödskiva och lika mycket kycklingstuvning. Lägg några skivor ost överst. Gratinera under grillelementet eller i 250° ugn. Servera genast, gärna med en grönsallad.

    Liknande recept

    3
    10 min
    2
    1
    4
    20 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben