Toast med ädelost och päron

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Saftiga päronklyftor, smakrik ädelost och rostadepekanötter på rostat bröd ger en oväntat rik smakupplevelse.

Ingredienser

  • 2 mogna, syrliga och fasta päron
  • Saft av 1 nypressad citron
  • 200 g ädelost, tex Kvibille eller Danablu
  • 30 g pekannötter
  • 8 stora, snett skurna skivor baguetter, ca 2 cm tjocka
  • 4 msk mango chutney
  • 30 g vattenkrasse
  • 30 g ruccola
  • Nymald peppar, gärna svartpeppar
  • Till Servering
  • Mogna körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Dela päronen i klyftor och ta bort kärnhuset och stjälk. Pressa lite citronsaft över päronen för att förhindra att de missfärgas. Skär osten i 8 tunna skivor, gärna triangelformade.
    2. Rosta försiktigt nötkärnorna i en torr stekpanna över medelvärme, var uppmärksamm så att de inte blir brända. Hacka dem därefter grovt. Rosta brödet på båda sidor, i torr panna, ugnsgrill eller brödrost.
    3. Bred mango chutney på brödskivorna, lägg sedan på vattenkrasse och ruccola. Arrangera ost och päron vackert på brödet och strö nötterna över. Mal peppar över efter smak. Servera genast, med halverade körsbärstomater till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben