Serverar: 4 portioner
En mycket god gubbröra som innehåller matjessill istället för ansjovis.
Börja med att skära sillen i fina tärningar. Blanda i en lämplig skål sillen. äpple, purjo, lök och den tärnade potatisen. Rör ned gräddfil samt majonäs och den hackade dillen. Detta rörs om ordentligt. Krydda på med salt och peppar om det behövs. Sedan är det dags att steka brödskivorna gyllenbruna i smör. Lägg brödskivorna på var sin tallrik och täck med ett fint salladsblad. På salladsbladen fördelas gubbröran ut. Garnera med limeklyfta, tomat, skivat kokt ägg och dillvippa.
Underbart jag Gillar inte Gubbröra eller matjesill i vanliga fall, men testade deta recept för att bli av med min matjesill och det var under bart som förrätt blev tvungen att sprida ditt recept till en av minna gäster och det var inte sissta gången jag gjorde detta Jon_viking Kock/bartender