Toast med Gubbröra

Serverar: 4 portioner

En mycket god gubbröra som innehåller matjessill istället för ansjovis.

Ingredienser

  • 4 st vita brödskivor, stekta
  • 4 st matjessillfileer
  • 1 hackad lök
  • 1 dm strimlad purjolök
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk hackad dill
  • 2 dl gräddfil
  • 4 tärnade kokta potatisar
  • 1 äpple, skalat och tärnat
  • 3 msk majonäs
  • några jättefina salladsblad
  • Garnering
  • 1 hårdkokt ägg
  • Tomat
  • Lime
  • Dillvippa
  • Instruktioner

    Börja med att skära sillen i fina tärningar. Blanda i en lämplig skål sillen. äpple, purjo, lök och den tärnade potatisen. Rör ned gräddfil samt majonäs och den hackade dillen. Detta rörs om ordentligt. Krydda på med salt och peppar om det behövs. Sedan är det dags att steka brödskivorna gyllenbruna i smör. Lägg brödskivorna på var sin tallrik och täck med ett fint salladsblad. På salladsbladen fördelas gubbröran ut. Garnera med limeklyfta, tomat, skivat kokt ägg och dillvippa.

    Liknande recept

    3
    10 min
    2
    1
    4
    20 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    jon_viking 12 juni 2008

    Underbart jag Gillar inte Gubbröra eller matjesill i vanliga fall, men testade deta recept för att bli av med min matjesill och det var under bart som förrätt blev tvungen att sprida ditt recept till en av minna gäster och det var inte sissta gången jag gjorde detta Jon_viking Kock/bartender

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben