Toast på julskinka

Serverar: 4 portioner

För oss som alltid köper för mycket julskinka...

Ingredienser

  • 500 g julskinka, kokt, skivad
  • 1/2 msk olja
  • 4 skivor grovt bröd, rostat
  • Svampragu
  • 300 g blandad svamp, t ex kantareller och champinjoner
  • 1 morot, tärnad
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 salladslökar, skivade
  • 1/2 dill, grovt hackad
  • Chutney
  • 2 äpplen, skalade, klyftade
  • 1/2 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • Instruktioner

    1. Stek svamp och morotstärningar i smör. Smaka av med salt och peppar. Rör ner salladslök och dill.
    2. Stek äppelklyftorna i smör, häll på honung och låt klyftorna karamelliseras. Rör ner ingefäran.
    3. Stek skinkskivorna snabbt i lite olja i het panna. Lägg upp skinkskivorna på brödet och toppa med svampragu och chutney.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av julskinkan
    Julskinka är jättegott, men inte varje dag. Vad göra med alla skinkres...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben