Tobbes Coastal Bend Chili

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 2 timmar

En härlig lagom het chili komponerad under den period jag var verksam i Houston, provsmakad och godkänd av mexikanska vänner i Houston och Corpus Christi, båda vid The Coastal Bend...

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 6 schalottenlökar
  • 1 gul lök
  • 2-3 röd chili
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 röda paprikor
  • 2 brk krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk basilika
  • 1 brk kidneybönor
  • 1 brk svarta bönor
  • Instruktioner

    1. Ansa löken och hacka den fint. Hacka chilin fint. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
    2. Slå bönorna i en sil och skölj med kallt vatten, låt droppa av ordentligt.
    3. Bryn färsen i olivolja i het panna. Lägg över den i en gryta, gärna gjutjärn. Fräs därefter lök, chili och paprika i olivolja utan att de tar färg och lägg sedan över dem i grytan.
    4. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och buljong. Låt koka upp.
    5. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar, svartpeppar och basilika. Rör runt ordentligt. önskar du en hetare chili tillsätter du mer chilipulver och cayennepeppar. Tillsätt till sist bönorna och rör runt.
    6. Låt småkoka minst 60 minuter under lock. Rör runt lite då och då. Bäst blir chilin om den får koka 3-4 timmar.
    7. Servera med kokt ris, brytbröd och eventuellt en grön sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maria_wijk 26 september 2009

    Fungerade även bra när de svart bönorna och kidneybönorna byttes mot vitabönor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben