Tobleroneparfait med halloncoulis

Serverar: 4 portioner

Underbart god parfait med sötsyrlig halloncoulis. En ljuvlig kombination för smaklökarna!

Ingredienser

  • 175 g Toblerone
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • 2½ dl vispgrädde
  • Halloncoulis
  • 3 dl frysta hallon
  • Socker efter smak
  • Garnering
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smält Toblerone i mikro eller över vattenbad. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden hårt och vänd ner i äggsmeten. Blanda ner ca ⅓ av ägg- och gräddblandningen i den smälta chokladen och rör det slätt. Häll sedan ner chokladsmeten i resten av ägg- och gräddblandningen.
    2. Klä en 1- liters form med plastfolie och häll i smeten. Frys i minst 4 timmar. Ta ut parfaiten och ställ den i kylen ca 30 minuter så att den mjuknar något. stjälp upp och skär den i skivor.
    3. Tina hallonen och mixa dem med stavmixer eller mosa dem med en slev. Passera dem genom att trycka med en slickepott genom en sil. Rör sedan ned socker efter smak.
    4. Servera parfaiten med halloncoulisen, antingen som en spegel under en skiva parfait, lite slarvigt ringlad över eller bara i en skål så att gästerna får välja om de vill ha. Strö över mandelspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben