Tobleroneparfait med lime marinerade jordgubbar

Serverar: 10 portioner

God efterrätt.

Ingredienser

  • 6 dl vispgrädde
  • 300 g toblerone
  • 6 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 l jordgubbar
  • 1 lime
  • ½ dl flytande honung
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden tills den blir tjock. Smält toblerone i ett vattenbad. Vispa florsocker och äggulor luftigt. Skrapa ur fröna från vaniljstången och tillsätt dessa i äggsmeten.
    2. Vänd ner den smälta tobleronen i äggsmeten och rör tills smeten är jämn.
    3. Vänd ner den uppvispade grädden i äggblandningen. Häll upp i en terrinform eller portionsformar. Ställ in i frysen i 4 timmar.
    4. Rensa jordgubbarna och riv skalet från limen i en bunke och pressa i limesaft. Häll i honungen och vispa så det blandas väl.
    5. Kvarta jordgubbarna och lägg i dem i bunken och rör om försiktigt. Servera med parfaiten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben