Tillagade den här i helgen och den var riktigt omtyckt av mina matgäster.
Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
75 g strösocker
4 blötlagda gelatinblad
240 g vit choklad, hackad
250 g frysta hallon
Instruktioner
Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.
Sila bort överflödig vätska med en finmaskig sil eller grov duk. Häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.
Mixa hallonen till en puré med en stavmixer (eller gaffel). Sila bort kärnorna med en finmaskig sil och smaka av med florsocker. Servera med panacottan och njut!
Gör gärna lite extra halloncoulis som serveras i en kanna som extra tillbehör.