Törnis citronstekta laxfilé med salsa Fresca

Serverar: 4 portioner

Nytt recept rekommenderat av min syster.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé i portionsbitar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 dl finhackad persilja, helst slätbladig
  • 1 - 1 ½ tsk salt, gärna gourmetsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Matfett
  • Salsa Fresca
  • 1 grön chilipeppar, urkärnad och finhackad
  • ½ tärnad gurka
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 bit hackad purjolök
  • 250 g klyftade körsbärstomater
  • ½ tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • Citronmeliss eller mynta
  • Instruktioner

    1. Salsa: * Blanda alla ingredienser till salsan, förutom citronmeliss/mynta. * Låt dra i kylen någon timme. * Vänd ner citronmeliss/mynta strax innan servering.
    2. Laxen: * Rör sönder ägget på tallrik. * Blanda ströbröd, citronskal, persilja, salt och peppar på en annan tallrik. * Vänd laxbitarna i ägget, sedan i kryddblandningen. * Hetta upp fett i en stekpanna. Stek laxen, inte för stark värme; 3-4 min per sida.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    krtek 21 maj 2008

    fisken blev riktigt lyckad och uppskattad av hela familjen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben