Tofumacka med jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Matiga mackor är snabba och billiga lunch- och middagsalternativ. Prova denna vegetariska och supergoda macka med asiatisk touch.

Ingredienser

  • Jordnötssås
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 300 g fast tofu
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 1 msk sojasås
  • 4 småbröd eller baguetter
  • Instruktioner

    1. Rör ihop jordnötssmör, sweet chilisås, sesamolja, sojasås och riven ingefära i en skål. Skiva tofun. Hetta upp ett tunt lager rapsolja i en stekpanna och stek sedan tofun frasig på båda sidor. Lägg över på en tallrik och pensla med sweet chilisås.
    2. Strimla paprikorna och skiva den gula löken. Stek dem i samma stekpanna. När de har mjuknat och fått lite färg häller du på sojasåsen och låter koka in.
    3. rosta småbröden. Bred ut ett lager jordnötssås på underdelarna. Fördela tofu, paprika och lök över och toppa med resterande jordnötssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben