Tomat- och timjankyckling i lergryta

Serverar: 4 portioner

Lätt och behändigt!

Ingredienser

  • 1 st kyckling
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 4 klyftaor vitlök
  • 5 st små schalottenlökar
  • 5 kvistar timjan
  • 1 st citron
  • Ev 1 dl oliver
  • 1 dl soltorkade tomater, tärnade
  • 1 ask cocktailtomater
  • 3 st lagerblad
  • 3 dl vatten
  • Sås
  • Skyn från grytan
  • 0,5 msk tomatpuré
  • 1,5 msk philadelphiaost
  • Lite olilvolja
  • Salt
  • Peppar
  • Socker
  • Citronsaft
  • Servering
  • Pasta eller ris
  • Instruktioner

    1. Lägg lergrytan i vatten. Skala rotfrukterna och dela ner dem i grova bitar. Skrubba citronen, dela citronen i skivor. Skala löken och vitlöken, krossa vitlöken med knivbladet och dela cocktailtomaterna i halvor. Blanda detta i en skål.
    2. Stycka kycklingen i bitar, över- och underlår, bröst och vingar. Salta och peppra. Varva kycklingen med övriga ingredienser en lergrytan och häll på vattnet. Sätt in lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 175 grader. Låt grytan vara inne i ca en och en halv timme.
    3. När kycklingen är färdig silas skyn över i en skål. Sätt på en kastrull på spisen. Bryn tomatpurén i lite olivolja. Häll på skyn och låt det koka ihop tills den fått en god smak, mixa eller vispa i osten. Smaksätt med salt, peppar citronsaft och en nypa socker. Häll såsen över kycklingen och servera med t ex pasta eller ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben