Tomatchutney

Välj välmogna tomater. Kan ätas efter 1 månad

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 500 g gul lök hackad
  • 150 g dadlar hackade
  • 1 tsk salt
  • 250 g brun farin
  • 5 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk finhackade färsk ingefära
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1/2 tsk mald kryddnejlika
  • 1/2 mald peppar
  • Instruktioner

    1. Skär tomaterna i bitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull.
    2. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda på svag värme 40-50 minuter. Rör då och då.
    3. Häll chutneyn på varma, rena glasburkar. Sätt på lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben