Tomatfyllda bröd

Serverar: 3 portioner

Tomatbröden är lika vackra som smakrika och kan med fördel serveras till en sallad eller lätt soppa för att göra måltiden matigare.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 325 g durumvetemjöl
  • 400 g vetemjöl special
  • Tomatfyllning
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1½ tsk timjan
  • 4 körsbärstomater
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och lös den i vattnet. Rör i salt och de bägge mjölsorterna Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 2 timmar.
    2. Mixa undertiden ihop tomatfyllningen med mixerstav eller i en minihack.
    3. Strö durumvetemjöl på bakbordet. Stjälp upp degen och dela den i tre bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 20x30 cm. Bred på tomatfyllningen och rulla ihop till tre rullar.
    4. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt med skarven nedåt och skåra på tvären med en vass kniv. Låt jäsa i 20-30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (1)

    liab 23 augusti 2012

    Jätegoda bröd! Jag gjorde 6 mindre bröd istället och penslade olivolja och lite flingsalt på bröden. Det höjde nivån ytterligare! Soltorkade tomater istället för körsbärstomater har jag också provat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben