Tomathalvor med musselröra
Musslor, lök, citronsaft och olivolja i en god blandning får här marinera samman sina smakämnen, innan du fyller avrunna tomathalvor med röran - en lätt, elegant och aptitretande rätt att inleda aftonen med.
Ingredienser
1 stor burk musslor i vatten
2½-3 dl finhackad gul lök
2-3 tsk citronsaft
½ dl olivolja
4 tomater
Salt
Isbergssallad
Oliver
1-2 persiljekvistar
Instruktioner
- Låt musslorna rinna av väl. Se till att "skägg" och små skalbitar inte finns kvar på musslorna.
- Mosa eller hacka musslorna och lägg dem i en skål. Tillsätt lök, citronsaft och olja. Rör om musselblandningen och låt den stå kallt i minst 1 timma.
- Dela under tiden tomaterna och gröp ur dem med en tesked. Salta dem lätt och låt dem stå upp och ner i 30 minuter.
- Fyll tomathalvorna med musselröran och ställ dem på assietter eller ett fat. Skölj och strimla salladen. Lägg salladen och oliverna runt tomathalvorna. Finhacka persiljan och strö över den.
Liknande recept
Kommentarer (0)