Tomathalvor med musselröra

Serverar: 4 portioner

Musslor, lök, citronsaft och olivolja i en god blandning får här marinera samman sina smakämnen, innan du fyller avrunna tomathalvor med röran - en lätt, elegant och aptitretande rätt att inleda aftonen med.

Ingredienser

  • 1 stor burk musslor i vatten
  • 2½-3 dl finhackad gul lök
  • 2-3 tsk citronsaft
  • ½ dl olivolja
  • 4 tomater
  • Salt
  • Isbergssallad
  • Oliver
  • 1-2 persiljekvistar
  • Instruktioner

    1. Låt musslorna rinna av väl. Se till att "skägg" och små skalbitar inte finns kvar på musslorna.
    2. Mosa eller hacka musslorna och lägg dem i en skål. Tillsätt lök, citronsaft och olja. Rör om musselblandningen och låt den stå kallt i minst 1 timma.
    3. Dela under tiden tomaterna och gröp ur dem med en tesked. Salta dem lätt och låt dem stå upp och ner i 30 minuter.
    4. Fyll tomathalvorna med musselröran och ställ dem på assietter eller ett fat. Skölj och strimla salladen. Lägg salladen och oliverna runt tomathalvorna. Finhacka persiljan och strö över den.

    Liknande recept

    5
    5 min
    1
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben