Tomatketchup

Gör din egen ketchup så vet du vad som finns i den. Gott är det också. Ger c:a 1 - 1,5 l ketchup beroende på hur vätskerika tomaterna är.

Ingredienser

  • 5 l tomater, skalade och hackade - väl mogna
  • 2 dl socker
  • 1 ½ msk Colman's torrsenap
  • 1 ½ tsk kryddpeppar, malen
  • 1 krm muskot, malen
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar, finmalen
  • ½ tsk kryddnejlika, malen
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en lagom stor gryta. Koka upp och låt småputtra utan lock tills tomaterna har kokt helt sönder.
    2. Sila upp allt i en ren gryta och passera eventuellt fruktkött genom silen med hjälp av en slickepott eller en sked, kasta bort kärnorna och annat som har fastnat i silen.
    3. Koka upp och låt småputtra utan lock tills lagom konsistens har uppnåtts, c:a 3-4 timmar eller tills du själv är nöjd med konsistensen.
    4. Justera smaken med salt och peppar och eventuellt med lite mer vinäger om du vill ha en syrligare smak.
    5. TIPS: Tomater som är på gränsen till övermogna ger bäst resultat.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4-6
    5

    Kommentarer (5)

    boz1965 12 juni 2010

    Testa att göra den här ketchupen på gula tomater för en lite annorlunda upplevelse.

    christincarlsson 12 juni 2010

    Vet du hur länge den håller?

    boz1965 12 juni 2010

    Tja, den blir aldrig långvarig hos mig - strykande åtgång du vet. Men ett par veckor i kyla bör den klara.

    Herr_Falukropp 14 augusti 2010

    Frugan gjorde den här ketchupen och ungarnas, även grannens pojk, betyg blev en klockren 5:a.

    rosatalo 15 november 2013

    Kan det fungera att göra ketchupen på konserverade hackade tomater? Skulle vara en liten genväg om man är lite lat.

    Relaterade Artiklar

    Kycklingfilé med cashewnötter
    Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, ch...

    De godaste grillsåserna
    Äntligen är det grilldax! Här kommer vi hela sommaren att presenter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben