Fiskgryta med tomatgrädde

Serverar: 4 portioner

Denna grytan är jättegod men förkoka gärna potatisen några minuter. Jag har inte lyckats få potatisen genomkokt när jag lagt dem direkt i grytan från början.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst torsk á 600 g
  • 6-8 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk klippt dill
  • 1 dl fiskbuljong (tärning)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk tomatketchup eller chilisås
  • Instruktioner

    1. Låt det djupfrysta fiskblocket tina så att det går att skära i skivor.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form.
    3. Skala potatis och lök och skär i tunna skivor. Lägg potatiskivorna i formen. Salta.
    4. Vänd fiskbitarna i vetemjölet blandat med salt. Lägg fisk, lök och dill ovanpå potatisen. Häll över buljongen. Täck med lock eller folie och koka i ugnen ca 20 minuter.
    5. Vispa grädden och blanda med tomatsåsen. Bred tomatgrädden över fisken. Låt grytan stå i ugnen utan lock ytterligare 15-20 minuter eller tills fisken och potatisen är färdigkokta.
    6. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben