Denna grytan är jättegod men förkoka gärna potatisen några minuter. Jag har inte lyckats få potatisen genomkokt när jag lagt dem direkt i grytan från början.
Ingredienser
1 pkt djupfryst torsk á 600 g
6-8 potatisar
2 gula lökar
1 1/2 tsk salt
2 msk vetemjöl
2 msk klippt dill
1 dl fiskbuljong (tärning)
2 dl vispgrädde
3 msk tomatketchup eller chilisås
Instruktioner
Låt det djupfrysta fiskblocket tina så att det går att skära i skivor.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form.
Skala potatis och lök och skär i tunna skivor. Lägg potatiskivorna i formen. Salta.
Vänd fiskbitarna i vetemjölet blandat med salt. Lägg fisk, lök och dill ovanpå potatisen. Häll över buljongen. Täck med lock eller folie och koka i ugnen ca 20 minuter.
Vispa grädden och blanda med tomatsåsen. Bred tomatgrädden över fisken. Låt grytan stå i ugnen utan lock ytterligare 15-20 minuter eller tills fisken och potatisen är färdigkokta.