Tomatmarinerade laxspett

Serverar: 4 portioner

Kan förberedas och packas i plastpåser. Sen går det snabbt att fixa en läcker fiskmåltid vid havet.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • Marinad
  • 2 dl tomatjuice
  • 4 msk olja
  • Saften av 1 citron
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 smulat lagerblad
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär laxen på längden till fyra avlånga bitar och lägg i en skål. Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll över fisken. Låt stå kallt och dra 30 minuter - 1 timme.
    2. Trä upp laxbitarna på dubbla blötlagda träspett (så snurrar inte fisken på spettet). Grilla spetten runtom 5-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben