Tomatpaj

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Från Tove

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,25 dl kesella
  • 3 medelstora gula lökar
  • 1 burk korssade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk basilika
  • 1 pressad vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl riven ost
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, vetemjöl och 0,75 dl kesella till en pajdeg, låt stå ca 30 min. Förgrädda 10 min i 200 grader
    2. Blanda hackad lök, tomatpuré basilika, hackad/pressad vitlök, salt. Häll i pajskalet. Blanda ihop 1,5 dl kesella, mjölk, ägg och persilja och häll i pajskalet över lök och tomatblandningen. Strö över ost.
    3. Grädda ca 30-40 min i 200 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben