Tomatpaj med ost

Serverar: 4-6 portioner

Underbart god paj som går att variera beroende på vilken typ av ost man gillar eller vill ha i. Passar perfekt på buffébord eller som ensamrätt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten, iskallt
  • Fyllning
  • 10-15 cocktailtomater, gärna i olika färger
  • 150 g riven ost, gärna olika sorter - t.ex. parmesan, prästost, mozzarella, fetaost
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt att vila i ca 30 minuter.
    2. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 225 grader, ca 15 minuter, mitt i ugnen.
    3. Skölj tomaterna och halvera dem, eller skär dem i fyra delar om de är stora.
    4. Fördela hälften av tomaterna samt all ost i pajskalet. Vispa samman mjölk, ägg, salt och peppar och häll det över fyllningen. Lägg i de resterande tomatbitarna.
    5. Grädda mitt i ugnen, 30-35 minuter.
    6. Täck pajen med folie om den får för mycket färg.
    7. Servera med ett gott bröd och kanske lite crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben