Tomatpestokyckling med vitlöksfräst gnocchi

Serverar: 4 portioner

Denna smakrika och krämiga kyckling smakar bra på bädden av mild gnocchi med bett av vitlök och basilika. 452 kalorier per portion

Ingredienser

  • 500 g potatisgnocchi, tex Rana
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 4 msk röd pesto
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl lätt créme fraiche, tomat och basilika
  • ½ dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 påse färsk spenat, 80 g
  • ½ kruka basilika
  • Olja
  • 1 krm flingsalt
  • Instruktioner

    1. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen, skölj den i kallt vatten och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp en stor stekpanna och stek kycklinglårfiléerna i olja och pesto, ca 2 minuter per sida till fin färg. Salta och peppra. Rör försiktigt i créme fraiche och vatten, låt puttra på svag värme under lock ca 6 minuter. Kycklingköttet ska vara vitt inuti.
    3. Skala vitlöken, skölj spenaten och plocka basilikabladen. Hetta upp olja i en kastrull, pressa i vitlök och tillsätt kokt gnocchi, spenat och basilikablad. Fräs 2 minuter under omrörning. Salta och peppra.
    4. Servera med kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben